Журналісти показали дорогі авто працівників СБУ

Співробітники СБУ при зарплатах від 4-16 тисяч гривень приїжджають на роботу на автомобілях вартістю від $30 до $100 тисяч

Про це йдеться в сюжеті програми "Схеми", передає Еспресо.TV.

"Кілька тижнів ми чергуємо біля двох офісів Служби безпеки України. Мета нашої" полювання "- подивитися, на яких автомобілях їздять службовці, які також займаються боротьбою з корупцією та економічними злочинами. Це не просто цікавість. Автомобілі - дуже хороший індикатор відповідності доходів стилю життя . Судячи по автомобілях, їх власники заробляють як мінімум кілька тисяч доларів на місяць - як топ-менеджери іноземних компаній, хоча офіційно заробляють тільки на "Таврію", - йдеться в сюжеті.

Перший заступник голови СБУ, начальник головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ Віктор Трепак їздить на роботу на Toyota Land Cruiser Prado, записаному на родичів.

У той же час, начальник головного управління СБУ в Києві та Київській області Михайло Глуговський стверджує, що парковки біля будівлі взагалі немає, а більшість співробітників спецслужби добираються на роботу на громадському транспорті. Однак журналісти з'ясували, що біля офісу СБУ у розпорядженні працівників відразу кілька парковок.

Нагадаємо, раніше під час зйомки цього сюжету СБУ затримала журналістів "Радіо Свобода" і розбила камеру.

На інцидент із силовим затриманням журналістів відреагував голова СБУ Василь Грицак – публічно пообіцявши покарати винних підлеглих. Тим часом парламентський Комітет з питань свободи слова заслухав справу і викликав Грицака у Раду прозвітувати про результати внутрішнього розслідування. 

А міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 171 – це перешкоджання журналістській діяльності – і згодом передала справу у військову прокуратуру, яка і має розслідувати злочини працівників СБУ.