Невідомим кандидатам від Кличка протистоять представники старої влади від Омельченка

Два фаворити виборів у Києві - "Солідарність" Віталія Кличка і "Єдність" Олександра Омельченка - виставили на низці округів кандидатів з абсолютно протилежним іміджем і ступенем популярності

Таку тенденцію помітили журналісти видання "Главком", на підставі чого роблять висновок, що дві згадані партії "задумали великий "договірняк".

Стаття грунтується на аналізі кандидатур до 32 округах різних районів з 120 округів Києва.

Найбільше округів, де маловідомим представникам "Солідарності" доведеться конкурувати з добре відомими киянам представниками старої влади, автор виявив у Шевченківському районі.

Зокрема, в 102-й в округ "Солідарність" делегувала Олену Марушевська, директора київської середньої школи №74, а "Єдність" - Романа Ярошенка, голову наглядової ради "Асвіо-банку" (ця фінустанова пов'язують із зятем Леоніда Черновецького В'ячеславом Супруненко).

Хоча киянам Ярошенко більше відомий як голова бюджетної комісії Київради часів Леоніда Черновецького, при якому, як писали ЗМІ більш 2211,62 га землі було віддано в оренду підставним особами фірм-одноденок, 280 га землі продано без конкурсу за заниженою вартістю, близько 700 об'єктів нерухомості - виведено з комунальної власності.

А, наприклад, в 111-му окрузі від "Солідарності" балотується приватний підприємець Олена Іщенко, яка, судячи з автобіографії, спеціалізується на постачанні обладнання для внутрішньобудинкових водо- і тепломереж і на будівництві індивідуального малоповерхового житла.

Конкурент Олени Іщенко від "Єдності" - київський мільйонер, власник банку "Синтез" Олександр Лойфенфельд.

Він також відомий киянам як забудовник: його ім'я пов'язують зі скандальною реконструкцією Хрещатика при мері Омельченко і будівництвом ТЦ "Глобус", із захопленням ряду будівель на Андріївському узвозі і "Замку Барона" на Ярославовому валу, а також з іншими об'єктами нерухомості в центрі Києва і поруч столичних підприємств.

"До партії, яка виставляє свідомо слабких претендентів проти ресурсних кандидатів, навіть не прикопайшся: адже звичайні директори шкіл, культоргом, вчені - це якраз ті, кого, по ідеї, і хочуть бачити виборці в місцевих радах. От тільки, як правило, у таких кандидатів немає коштів на ведення кампанії проти "грошових мішків", - констатує видання.

У той же час деякі з "відомих" кандидатів від конкуруючої партії залишили у киян не найкращі спогади про себе. Тому на місцевих виборах-2015 столичному електорату пропонується фактично зробити вибір між політичною елітою колишніх режимів і маловідомими кандидатами, на яких покладається місія забезпечити "перезавантаження" влади, про яку йдеться в програмі мера Віталія Кличка.