Саквалерідзе розповів нові подробиці справи "діамантових прокурорів"

У ході проведення досудового розслідування ГПУ побачила "набагато ширший" діапазон незаконної діяльності одного зі спійманих на хабарі діамантових прокурорів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook заступник генпрокурора Давіда Сакварелідзе.

"Мені часто ставлять питання про те, коли ж справа відправиться до суду. Хочу заспокоїти всіх представників громадськості - ми активно працюємо над цим на щоденній основі. На жаль, "кришування" виявленої нами схеми і здирство грошей від представників підприємства з видобутку піску виявилося всього лише "вершиною айсберга". В ході проведення досудового розслідування стало очевидно, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного з фігурантів набагато ширше, ніж спочатку можна було припустити", - написав він.

За словами Саквалерідзе, зараз почався процес ознайомлення підозрюваних і адвокатів з матеріалами слідства.

"Після цього слідчі Генеральної інспекції проведуть серію повторних допитів, з урахуванням всіх виявлених обставин, щоб краще зрозуміти позицію захисту. Далі ми відкриємо матеріали досудового розслідування та ознайомимо з ними бік виробництва. У випадку, якщо обвинувачена сторона не буде штучно затягувати процес ознайомлення з матеріалами виробництва, є всі шанси, що воно буде передано до суду в найкоротші терміни", - додав він.

Нагадаємо, заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін були затримані 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ. У них були знайдені значні суми грошей, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт Шапакіна та Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакин вніс необхідну суму застави, його відпустили з СІЗО.

Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він його вніс і вийшов із СІЗО.

31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.