У столиці Чорногорії вимагають відставки прем'єра

У Подгориці відбулися зіткнення поліції і демонстрантів, які вимагали відставки прем'єр-міністра

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Повідомляється, що демонстранти, які намагалися через поліцейський кордон прорватися до будівлі парламенту в Подгориці, почали кидати в поліцейських пляшки, після чого правоохоронці застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати.

Марш протесту, що вилився у зіткнення з поліцією, було вирішено провести після того, як у суботу поліція розігнала наметовий табір представників опозиції, які протягом 20 днів проводили мітинг біля будівлі парламенту з вимогою відставки Міло Джукановіча і формування тимчасового уряду до нових виборів.

Раніше на цьому тижні під час візиту у Подгоріцу генсека НАТО Йенса Столтенберга опозиція проводила акцію протесту проти вступу Чорногорії в НАТО.

16 вересня парламент Чорногорії прийняв резолюцію про вступ країни в НАТО. У грудні стане відомо, чи Північноатлантичний альянс запросить Чорногорію долучитися до НАТО

Повідомлялося, що США готові підтримати запрошення за умови, що керівництво Чорногорії продовжить курс реформ і намагатиметься підвищити суспільну підтримку членства країни в НАТО.