Якби не порушення, з "Іволги" врятувалися б всі, - Пивоварський

Рятувальний пліт з затонулої Іволги міг би врятувати всіх пасажирів, якби на катері не було перевантаження, заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Важливо зрозуміти, що плоту, який витримав 14 людей, було б потенційно достатньо, щоб врятувати всіх, якби не було перевантаження", - наголосив урядовець.

Він анонсував перегляд фінансового плану Адміністрації морських портів України на 2016 рік  та внесення туди коштів на закупівлю необхідних рятувальних засобів.

У суботу, 17 жовтня, у Чорному морі поблизу Білгород-Дністровського Одеської області перевернулося прогулянкове судно "Івогла", на борту якої було 36 людей. За даними МВС, загинуло 14 осіб. Слідство відзначає, що катер був суттєво перевантажений.

"За інформацією Регістра судноплавства України, катер мав дійсні документи, які дозволяють перевозити 12 пасажирів і трьох членів екіпажу. Тобто судно було перевантажене більш ніж у два рази. За попередніми даними, саме це і стало причиною трагедії", - говориться у повідомленні прес-служби уряду.

Як уже повідомлялося, у Затоці Одеської області потонув пасажирський катер з людьми на борту.

За даними МВС, в результаті аварії загинули 16 пасажирів, ще 20 госпіталізовано в медичний заклад. 

За словами очільника області Михайла Саакашвілі, власник затонулого судна зник. 

Згодом  лікарня оприлюднила списки загиблих і потерпілих в аварії під Затокою.

Як зазначив голова урядової комісії з розслідування трагедії в Одеській області Геннадій Зубко, капітан прогулянкового катера "Іволга", який зазнав учора, 17 жовтня, краху в районі Затоки в Одеській області, не подав сигнал SOS. Капітану судна загрожує до 10 років в'язниці