Фотофакт: У мексиканському водосховищі неочікувано показався 400-річний храм

Рибалки мексиканського штату Чьяпас влаштовувують поїздки на човнах для туристів, охочих побачити храм XVI століття, який з'явилася з-під води через сильну посуху

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Mashable.

Через обміління річки Гріхальви на півдні Мексики рівень води у водосховищі муніципалітету Несауалькойотль знизився на 25 метрів, відкривши при цьому старовинний храм, затоплений в 60-х роках ХХ століття після будівництва дамби.

Храм Святого апостола Саньяго в Кечула був побудований групою ченців у середині XVI століття. Його появу пов'язують з ім'ям знаменитого іспанського священика Бартоломе де Лас Касаса, який був першим єпископом Чіапас і спершу підтримував поневолення корінного населення Південної Америки, а потім став противником рабовласницького ладу.

У довжину споруда досягає 61 метра, завширшки - 14 метрів. На думку архітектора Карлоса Наварете (Карлос Navarete), храм було зведено в один період з заснованим в 1564 році монастирем в муніципалітеті Текпатан. Ймовірно, постійного священика в храмі не було, і його закинули під час епідемій 1773-1776 років.

У 2002 році рівень води у водосховищі також знижувався досить сильно для того, щоб відкрити храм. Того разу відвідувачі могли навіть влаштувати пішу прогулянку серед руїн.