Французька авіація налякала літак з делегацією російського парламенту

МЗС Росії викликала посла Франції в Москві через небезпечне зближення літака ВПС Франції з бортом, на якому знаходився спікер Державної думи Сергій Наришкін

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на МЗС Росії.

"19 жовтня посол Франції в Москві Ріпер був викликаний в МЗС Росії до заступника міністра закордонних справ Російської Федерації Мешкова для дачі роз'яснень щодо небезпечного зближення літака ВПС Франції в національному повітряному просторі з авіалайнером, що слідував з російською парламентською делегацією на чолі з головою Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Сергієм Наришкіним до Женеви (Швейцарія) для участі в 133-й Асамблеї Міжпарламентського союзу", - йдеться в повідомленні.

У МЗС Росії зазначили, що послу була висловлена ​​глибока заклопотаність російської сторони у зв'язку з подією. Було підкреслено, що подібні дії Парижа підривають можливість використання Франції в якості місця проведення багатосторонніх зустрічей і переговорів.

Раніше повідомлялося, що влада Туреччини викликала російського посла для пояснень з приводу неодноразового порушення повітряного простору країни.