Капітану затонулого під Затокою катера оголошено підозру

Капітану затонулого в районі Затоки Одеської області катера "Іволга" вже оголошено про підозру

Про це у ефірі одного з українських телеканалів у неділю ввечері повідомив заступник прокурора області Олег Жученко, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я не можу стверджувати, що капітан корабля був у стані алкогольного сп'яніння. Він був відразу затриманий, його обстежили, але ознаки сп'яніння відразу не були встановлені. Він затриманий, і кілька годин тому йому вже оголосили підозру", - заявив Жученко.

Він також зазначив, що власник компанії-перевізника не ховається від слідства, він встановлений, з ним проводяться слідчі дії.

Заступник прокурора області наголосив, що катер взагалі не був призначений для перевезення такої кількості пасажирів і не оснащений засобами безпеки.

У свою чергу радник голови Одеської обласної державної адміністрації Марія Гайдар вказала, що були грубо порушені правила виходу в море цього судна.

"Прикордонники не перевірили склад, наявність всього необхідного для порятунку. Не було рятувальних жилетів, рятувальних човнів", - сказала вона.

На її думку, в трагедії винен не тільки капітан судна. "Ця фірма працювала давно, це судно виходило в море. Відповідальним особам, які відповідали за безпеку, це повинно бути відомо. Абсолютно зрозуміло, що з певних причин не робилися необхідні дії", - заявила Гайдар.

Вона запевнила, що жодне судно після того, що сталося, не будуть випускати в море без перевірки.

Радник голови Одеської ОДА розповіла, що всім постраждалим була надана медична допомога, і вони вже виписалися з лікарні, крім одного пацієнта, якому була зроблена операція на гомілці.

Як повідомлялося, на борту прогулянкового катера "Іволга", який у суботу вранці вийшов в акваторію Чорного моря біля міста Білгород-Дністровський, було 36 осіб. О 15:38 17 жовтня катер перекинувся. Врятувати вдалося 22 людини, знайдені 14 тіл загиблих.

За інформацією Регістра судноплавства України, катер мав дійсні документи, що дозволяють перевозити 12 пасажирів і три члени екіпажу. Тобто судно було перевантажене більш ніж у три рази. За попередніми даними, саме це і стало причиною трагедії.