Киянам порадили сидіти вдома через смог

Держсанепідслужба Києва радить обмежити перебування на відкритому повітрі через пожежі на торфовищах у Київській області

Про це повідомляється на сайті Головного управління Держсанепідемслужби, передає Еспресо.TV.

"У зв’язку з горінням торфовищ на території Київської області (за даними МНС станом на 19.10.2015р. горінням охоплено 122 га) у столиці відзначається задимленість повітря продуктами горіння. З 15 жовтня Держсанепідслужба Києва організувала щоденний моніторинг атмосферного повітря в районах, найближчих до горіння, на вміст забруднюючих речовин, властивих відповідним процесам, - сірчистого ангідриду, азоту діоксиду, вуглецю оксиду", - йдеться у повідомленні.

У денні та вечірні години, а також при посиленні руху вітру перевищення гігієнічних нормативів не зафіксоване.

За таких умов надходять скарги на неприємний запах "горіння", у багатьох відмічаються погіршення самопочуття, загострення хронічних хвороб органів дихання, серцево-судинної системи тощо.

При виникненні таких явищ слід обмежити перебування на відкритому повітрі, проводити профілактичні заходи, за можливості перебувати за межами території задимленості. За її відсутності проводити наскрізне провітрювання житлових приміщень.