Олімпіаду-2016 охоронятимуть американські агенти

Управління США з боротьби з розповсюдженням наркотиків (DEA) відкриє офіс в бразильському місті Ріо-де-Жанейро

Про це пише газета "Естаду ді Сан-Паулу", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

За її даними, співробітники американського відомства візьмуть участь у забезпеченні безпеки під час Олімпійських ігор, які відбудуться у Ріо-де-Жанейро в серпні 2016 року.

У завдання DEA також входитиме допомога бразильським спецслужбам у відстеженні маршрутів, якими до південноамериканської країни нелегально поставляється вогнепальну зброю.

"У Ріо-де-Жанейро немає війни, тому рушниці і гвинтівки його жителям не потрібні. Гвинтівка - мій ворог номер один. З 1980-х років використання цього виду зброї стало сприйматися як щось нормальне. Так бути не повинно", - заявив колишній міністр безпеки уряду штату Ріо-де-Жанейро Жозе Маріану Белтраме.

Терміни відкриття офісу DEA поки не розголошуються, проте бразильські ЗМІ повідомили, що декілька співробітників американського відомства вже знаходяться в країні.

13 жовтня стало відомо, що уряд бразильського штату Ріо-де-Жанейро виступило ініціатором співпраці з США у сфері контролю за незаконним обігом зброї. До такого кроку регіональні влади підштовхнуло істотне збільшення кількості незаконно придбаних населенням гвинтівок, рушниць і пістолетів.

З січня по серпень 2015 місцева поліція конфіскувала 244 одиниці вогнепальної зброї - в середньому по одній в день. Багато з них були вилучені у злочинців, пов'язаних з місцевою наркомафією. Настільки негативна статистика напередодні Олімпійських ігор підштовхнула владу США до того, щоб прийняти пропозицію бразильської сторони про співпрацю.