Священнослужителі Української православної церкви відреклися від причетності до агітації за Вілкула

Священнослужителі Української православної церкви відреклися від причетності до агітації за кандидата в мери від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула

Виявилося, що екс-регіонали збрехали, запрошуючи дніпропетровців на спільні з єпархією заходи. У відкритому зверненні прес-служба Дніпропетровської єпархії засудила подібну дію політиків.

"Неприпустимо використовувати церкву на підтримку будь-якої конкретної політичної сили", - йдеться у зверненні.

Православна церква висловила жаль у зв'язку з тим, що релігійний фактор у черговий раз намагаються використовувати в політичному аспекті, оскільки церква є силою, яка об'єднує людей, що особливо важливо сьогодні, коли в суспільстві існують різні політичні напрямки. Всі громадяни України однаково цінні для церкви, і вона молиться за кожного з них, - підкреслили в зверненні Дніпропетровської Єпархії.

Нагадаємо, найближчим часом у Дніпропетровськ приїде Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Приїзд предстоятеля Української Православної Церкви в Дніпропетровськ приурочений до ювілейних святкувань 1000-річчя кончини рівноапостольного великого князя Володимира, 240-річчя заснування Дніпропетровської єпархії та 40-річчю архіпастирського служіння митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея.