Активісти планують блокувати ремонт підірваних електроопор, які подають електрику в Крим

Активісти громадянської блокади окупованого Криму мають намір блокувати ремонт підірваних невідомими електроопор, які подають електрику на півострів

Про це заявив координатор громадянської блокади Криму Ленур Іслямов, передає Еспресо.TV з посиланням на "112 Україна".

Іслямов зазначає, що невідомо, хто підірвав опори, незважаючи на те, що активісти і заявляли, що після продовольчої блокади намір організувати і енергетичну, а мети щось підривати не було, але були прихильники, які були налаштовані більш жорстко, ніж організатори акції.

"Люди, які живуть в Криму, вони могли насправді вийти, вони могли це зробити. Мало того, тут у нас воююча країна, тут можна знайти все, що завгодно в цій країні, тому це міг зробити хто завгодно. Міг навіть зробити той, хто хоче, що б нашу мирну акцію уявити більш радикальною, і налаштувати проти нас всю решту України ", - наголошує він.

Координатор акції повідомив, що на одній з опор залишився снаряд, його знешкодили, а два підірваних стовпа підлягають утилізації, замість них потрібно поставити нову опору. Лінію вже вимкнули, а представники "Укренерго" працюють на місці подій.

"Якщо зараз будуть знову ставити опори, природно ми блокуватимемо ремонт цих опор, однозначно", - зазначив Іслямов.

Нагадаємо, вночі біля Чонгара, на адміністративному кордоні з анексованим Кримом, невідомі особи підірвали дві електроопори, які подають електрику на півострів.

Раніше повідомлялося, що за час "продовольчої" блокади Криму її учасники не пустили на півострів 4 фури з продукцією компанії Roshen.