Банк Credit Agricole заплатить $800 млн за порушення санкцій США

Порушення режиму санкцій, введеного США відносно Ірану і Судану, обійдеться французькому банку Credit Agricole в $800 млн

Про відповідну домовленість з американською владою банк може оголосити цього тижня, повідомляє Bloomberg з посиланням на два джерела, знайомих з результатами справи. 

Вашингтон запідозрив Credit Agricole в незаконних переказах коштів на іранські і суданські рахунку через американські філії банку. За даними France Press, гроші переводилися також на кубинські рахунку в період з 2003 по 2008 роки. На етапі розслідування Credit Agricole визнав провину.

Угода зі слідством дозволить його представникам уникнути кримінального переслідування з боку США. Керівництво банку вже схвалило її умови, тепер тут чекають оголошення влади про укладення угоди. У ній беруть участь Мін'юст, Мінфін, федеральний резерв, а також управління фінансових послуг Нью-Йорка.

У серпні Credit Agricole заявляв, що в II кварталі виділить 350 млн євро ($ 397 млн) в якості юридичних витрат у зв'язку з розслідуванням США. Таким чином загальна сума юридичних витрат банку складе 1,6 млрд євро.

У 2014 р. за порушення режиму санкції США проти Куби, Судану та Ірану рекордний штраф в $8,97 млрд погодився заплатити французький банк BNP Paribas. Очікується, що в 2016 р. аналогічні угоди з правоохоронними органами США можуть укласти Deutsche Bank AG, Societe Generale SA і UniCredit AG, щодо яких також ведуться розслідування. У банках від коментарів відмовилися.