Підривникам електроопори на Чонгарі загрожує до 10 років тюрми

Підривникам електроопори біля Чонгара на адмінкордоні з анексованим Кримом загрожує позбавлення волі на строк від трьох до 10 років

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

Правоохоронці зауважили, що про інцидент стало відомо о 7:40, коли до чергової частини Генічеського райвідділу надійшло повідомлення, що в полі між селами Атамань та Новий Труд пошкоджена залізобетонна опора високовольтної лінії електропередач.

Пошкодження виявили під час щоранкового обходу працівниками ЛЕП.

За викликом на місце події прибула слідчо-оперативна група, керівництво райвідділу, експерти-вибухотехніки. Під час огляду попередньо встановлено, що одна з опор пошкоджена механічним способом. До іншої опори був прикріплений предмет, зовні схожий на вибуховий пристрій. Постраждалих немає. Проводяться слідчі дії.

Міліція попередньо кваліфікувала підрив електроопори на адміністративному кордоні з окупованим Кримом за ч.2 ст.194-1 Кримінального кодексу - умисне пошкодження об'єктів електроенергетики.

Нагадаємо, сьогодні вночі біля Чонгара, на адміністративному кордоні з анексованим Кримом, невідомі особи підірвали дві електроопори, які подають електрику на півострів.