"Іволга" перекинулася, будучи цілою

Катер "Іволга" перекинувся біля берегів Одеси, будучи неушкодженим

Про це в ході брифінгу повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков, передає Еспресо.TV.

"Що стосується пошкоджень, то їх оглядають фахівці, але попередньо судно перекинулося, будучи цілим, а потім вже отримало пошкодження і вм'ятини після того, як майже добу знаходилося в морі в штормову погоду, билося об дно, тому все це було пошкоджено після затоплення", - зазначив Васьков.

Він також повідомив, що катер "Іволга" відвантажено на причал в Іллічівську, починаються слідчі дії.

"Годину назад "Іволга" була вивантажена на причал Іллічівського морського торговельного порту, і в найближчі хвилини очікується приїзд слідчої групи разом з представниками ДСНС для того, щоб почати слідчі дії, оглянути приміщення, дістати тіла загиблих, треба буде використовувати спецобладнання для цього, тому що сильно зруйновано судно", - повідомив Васьков.

За його словами, треба буде використовувати спецобладнання, тому що судно було сильно зруйновано.

Нагадаємо, у суботу, 17 жовтня, у курортному місті Затока прогулянковий катер "Іволга" вийшов у акваторію Чорного моря біля міста Білгород-Дністровський, згодом перекинувся і затонув. На борту перебувало за останніми даними 44 людини, врятувати вдалося 22 особи. Спершу були знайдені 14 тіл загиблих. Після підняття катеру з дна на "Іволзі" було знайдено ще два тіла. Ще 20 людей госпіталізовано в медичний заклад.

За інформацією Регістра судноплавства України, катер мав дійсні документи, що дозволяють перевозити 12 пасажирів і три члени екіпажу. Тобто судно було перевантажене більш ніж у три рази. За попередніми даними, саме це і стало причиною трагедії. 

Капітану затонулого катера "Іволга" вже оголошено про підозру, його арештували без права на внесення застави.