Розслідування стосовно судді у справі Автомайдану завершено

Київська прокуратура завершила досудове розслідування у справі судді Києво-Святошинського районного суду, звинуваченого в неправомірному засудженні учасника "Автомайдану"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Так, у січні 2014 року вказаний суддя під час розгляду адміністративної справи стосовно активіста Автомайдану за відсутності належних доказів, свідків і понятих виніс завідомо неправосудну постанову про визнання його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122-2 КУпАП", – йдеться в повідомленні відомства.

Як зазначається, унаслідок таких дій, активіста було безпідставно притягнуто до адмінвідповідальності та позбавлено права керувати транспортними засобами строком на шість місяців.

Дії судді кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення). Святошинським райсудом Києва обвинувальний акт стосовно нього призначено до розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше Вища рада юстиції відмовилася звільняти двох суддів, які виносили рішення проти активістів Євромайдану.