У Москві презентували книгу "Крим-наш" про анексію півострова

У Москві презентували книгу "Крим-наш", авторка - російський юрист Олена Лук'янова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Книга сприяє розумінню, чому Крим не наш. На мій погляд, все, що пов'язано з Кримом, є більше предметом психоаналізу, ніж аналізу політичного чи юридичного. Те, що сталося, – це бажання певної фізичної особи компенсувати свій комплекс неповноцінності", - наголосив Бєлковський.

Автор книги російський юрист Олена Лук'янова заявила, що юридична експертиза питання "приєднання" Криму показала зневагу до російського законодавства. Вона наголошує, що при ухваленні рішення про анексію Крима було вчинено не менше, ніж вісім порушень. І цей документ був недостатньо перевірений по суті, щодо порядку підписання, відповідності міжнародним договорам і Конституції РФ.

"Конституційний суд виконав своє завдання некоректно, багаторазово порушивши не тільки закон про Конституційний суд, а й інші норми права і Конституції. Наслідки могли бути зовсім іншими", - відзначила вона.

За словами авторки, книга є початком експертної дискусії й надалі буде доповнюватися і перевидаватися.

Співавтор книги Євген Іхлов відзначив, що при проведенні серйозного аналізу обставин анексії Криму буде зазначено, що Верховна Рада Криму приймала рішення про відокремлення від України в умовах окупації півострова російським спецназом, а рішення про направлення військ в Україну Рада федерації затвердила на підставі неправдивої інформації.

"Весь ланцюжок рішень буде визнано нелегітимним", - наголошує він.

У презентації брали участь троє "зелених чоловічків", аби нагадати, як саме відбувалося "приєднання" Криму до Росії.