У Росії просяться на переговори з Україною щодо відкриття неба для польотів

Міністерство транспорту Росії і Росавіація готові до переговорів із українською владою про скасування заборони авіаперельотів між Україною і Росією

Про це із посиланням на заступника міністра транспорту Росії Валерія Окулова повідомляють російські агенції, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

За його словами, російська влада надіслала вже три пропозиції до Києва.

"Ми направили три пропозиції - дві від Мінтрансу, одне від Росавіації - про проведення консультацій. Це у нас передбачено угодою про повітряне сполучення - там є стандартна фраза про те, що у випадку конфліктних ситуацій всі питання вирішуються шляхом консультацій авіаційної влади. Тут рішення з боку України ухвалили, а консультації не провели. Тому перше, що ми пропонуємо, - давайте проведемо консультації", - сказав він.

Російський посадовець додав, що якщо Україна дасть відповідь на надіслані пропозиції, російська сторона готова провести консультації у будь-який час.

"Переривати повітряні сполучення зовсім - неправильно", - вважає пан Окулов.

Раніше повідомлялося, що "Державіаслужба" України готова до переговорів з Росавіацією щодо зимових польотів в Росію.

Як повідомляло Міністерство інфраструктури України, російським авіакомпаніям, які потрапили до санкційного списку, заборонять літати до України з 25 жовтня.