Екс-начальнику Одеської міліції загрожує до 10 років ув’язнення

Військова прокуратура Південного регіону України закінчила досудове розслідування стосовно екс-начальника Одеського міського управління ГУМВС України в Одеській області та його посібника у справі одержання хабара

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає Еспресо.TV.

Наразі відповідно до вимог КПК України підозрюваним та їх захисникам надано матеріалами кримінального провадження для ознайомлення.

Встановлено, що колишній керівник Одеської міліції при пособництві цивільного громадянина, теж колишнього працівника міліції, вимагав за забезпечення охорони громадського порядку при виконанні ухвал суду про арешт майна пляжного клубу "Калетон" та усунення перешкод у взятті цього майна під охорону неправомірну вигоду у сумі $20 тис. Та при одержанні частини цих коштів – в сумі $15 тис. були затримані.

Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб) та судом їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України  передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.