Мешканці Лисичанська хотіли створити на Луганщині антиукраїнське підпілля

Співробітники Служби безпеки України затримали у Лисичанську, що на Луганщині, групу, яка за вказівкою терористів із "ЛНР" планувала створити у місті антиукраїнське підпілля

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Очолював групу з трьох місцевих мешканців колишній десантник, який ухилився від мобілізації до Збройних сил України. Він планував приєднатися до бойовиків із "ЛНР" та зробити там "кар’єру", - йдеться у повідомленні.

Готуючись до створення підпілля, група передавала терористам дані про місця дислокації підрозділів антитерористичної операції.

Безпосереднім збором даних займався другий член групи. Жінка вивідувала інформацію у військових та персоналу частин сил антитерористичної операції.

За шифровану передачу відомостей електронними каналами відповідав професійний комп’ютерник. Інформація надсилалася куратору групи одного з незаконних збройних формувань терористів.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, членам групи інформаторів повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно співробітники СБУ затримали шістьох осіб, які мали намір влаштувати вибух в одному з київських військкоматів.