МВФ може призупинити фінансову підтримку України

Міжнародний валютний фонд може призупинити програму фінансування України, якщо парламентський комітет з питань податкової та митної політики внесе до парламенту свій проект податкової реформи

Про це повідомила голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна за підсумками зустрічі з постійним представником МВФ в Україні Жеромом Ваше, передає Еспресо.TV з посиланням на "Економічну правду".

"Ваше сказав, що на початку листопада приїжджають представники економічного блоку місії і вони готові з нами сісти за розрахунки", - повідомила Южаніна.

Вона наголосила, що Ваше скептично поставився до проекту податкової реформи, розробленого депутатами.

"Ваше сказав, що якщо ми зареєструємо законопроект зараз, він зробить заяву про те, що місія МВФ не підтримує нашу реформу. Це матиме негативний результат для країн-донорів України, які прислухаються до їхньої думки", - заявила голова комітету.

Южаніна сказала, що для того, щоб прибрати привід для можливих спекуляцій на тему, що напрацьований комітетом та експертами проект реформи - це політичний маневр напередодні виборів, вирішено зареєструвати законопроект в понеділок.

Вона наголошує, що на скасування пільгового режиму оподаткування ПДВ для аграріїв і заміну цієї пільги дотаціями з бюджету буде потрібно більше часу, в тому числі для того, щоб подивитися чи залишилися які-небудь корупційні схеми з ПДВ, депутати готові обговорити це

"І якщо нам потрібен час на те, щоб підійти до зниження ставки ПДВ з першого липня, або з першого жовтня 2016 року або з січня 2017 року - парламентарії готові розглядати і ці варіанти", - сказала Южаніна.

Раніше повідомлялося, що місія МВФ, що працювала у Києві з 22 вересня по 2 жовтня, вирішила продовжити переговори з Україною в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.