Політичне рішення по Сирії недосяжне у найближчому майбутньому, - Меркель

Міжнародне співтовариство працює над пошуком політичного розв'язання конфлікту в Сирії, але в найближчому майбутньому воно представляється недосяжним

Про це заявила в Берліні канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"У Сирії має бути знайдено політичне рішення, але зараз не здається, що це рішення може бути досягнуте швидко", — сказала Меркель.

"Очевидно, така людина, як Асад, не матиме політичного майбутнього", — додала вона.

Нагадаємо, що 30 вересня Рада Федерацій дозволила російським військам воювати за кордоном. В той же день Росія завдала першого авіаудару по Сирії, загинуло мирне населення. Повідомляється також, що у місцях бомбардування "Ісламської держави" немає і метою російської армії є сирійська опозиція. 

Як повідомлялося, колишній міністр фінансів і голова Комітету громадських ініціатив Олексій Кудрін зауважив, що Сирія обходиться Путіну дешевше за війну на Донбасі.

Зазначимо, Міноборони Росії у вівторок, 21 жовтня, отримало від американських військових узгоджений меморандум про запобігання повітряних інцидентів в Сирії.