Прокурора Корнійця знову хочуть заарештувати. Тепер через "рекет"

Прокуратура зібрала факти про те, що у 2009-2010 роках "діамантовий прокурор" Олександр Корнієць займався рекетом і рейдерством

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Заступник генпрокурора Віталій Касько повідомив сьогодні на брифінгу у Києві, що до прокуратури звернувся бізнесмен, який повідомив, що Корнієць за допомогою "рекету" заволодів його бізнесом.

За словами Каська, із цього приводу існувало кримінальне провадження, яке за вказівкою когось із  керівництва генпрокуратури було незаконно закрито.

Після перевірки фактів постанову про закриття кримінального провадження скасували і 19 жовтня висунули Корнійцю підозру у вчиненні "вимагання чужого майна службовою особою з використанням службового становища". За словами Каська, були також обтяжуючі обставини, тож прокурору загрожує від  3 до 7 років.

"Перебуваючи на посаді начальника відділу нагляду за дотриманням природоохоронного законодавства (у 2009 році), з використанням службового становища, не маючи законних підстав, шляхом погроз приватній компанії з утилізації побутових відходів, вимагав від директора сплачувати щомісячно певні суми грошей за "кришування бізнесу", - сказав Віталій Касько на брифінгу.

У червні 2010 року, заявив Касько, Корнієць примусив бізнесмена віддати 50% своєї частки у статутному капіталі своїй рідній сестрі і прийняти її до складу учасників товариства. Коли власник підприємства відмовив Корнійцю у зміні директора підприємства, Корнієць просто захопив його рейдерським шляхом.

"Сьогодні у цьому кримінальному провадженні прокурор звернеться до Печерського районного суду про взяття Корнійця під варту", - повідомив Касько.

Нагадаємо, сьогодні Корнійцю висунули підозри у нелегальному зберіганні зброї та придбанні технічних засобів незаконного отримання інформації.