"Діамантовому" прокуророві висунули дві нові підозри

Заступник генпрокурора Віталій Касько повідомив, що "діамантовому" прокурору Олександрові Корнійцю висунули нові підозри щодо нелегального зберігання зброї та придбання технічних засобів незаконного отримання інформації

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Пану Корнійцю (висунули, - ред.) нові підозри за новими фактами... Окрім одержання неправомірної вигоди, також за фактом зберігання вогнепальної зброї автомату системи Калашникова і 141 бойового патрону калібру 7,62 мм без відповідного дозволу", - сказав Касько сьогодні на брифінгу в Києві, представляючи результати досудового розслідування.

Цей злочин кваліфікується як тяжкий, Корнієць може отримати за нього від 3 до 7 років.

"І за фактом незаконного придбання спеціальних технічних засобів незаконного отримання інформації. Це злочин середньої тяжкості, покарання до 4 років", - додав Касько.

Він зазначив, що повідомлення за статею про хабарництво та двома новими підписано слідчим і процесуальним керівником сьогодні. Пана Корнійця намагалися викликати на 9:00 та 10:00 години ранку, але він не зміг прийти через хворобу матері.

Касько заявив, що якщо Корнієць не з'явиться у суд сьогодні на 11:00, то суд може змінити запобіжний захід на тримання під вартою.

Нагадаємо, минулого тижня заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе повідомив, що під час досудового розслідування виявили нові аспекти протизаконної діяльності Корнійця.

"Діамантових" прокурорів Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна затримали у липні.