Слідком РФ: Музичка вбили, бо він мав докази участі Яценюка у Чеченській війні

Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що координатора "Правого сектора" Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий, під керівництвом якого нібито служив прем'єр України Арсеній Яценюк у Чечні, вбили за "занадто довгий язик"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що координатора "Правого сектора" Олександра Музичка, під керівництвом якого нібито служив прем'єр України Арсеній Яценюк у Чечні, вбили за "занадто довгий язик".

На думку Бастрикіна, участь прем'єр-міністра України у бойових діях проти російських військовослужбовців у Чечні в 1990-і роки підтверджується словами одного з лідерів "Правого сектора" Олександра Музичка. При цьому, Бастрикін наголосив, що Музичка вбили "свої".

"У нас є задокументована заява Сашка Білого, під керівництвом якого Яценюк воював у 1994 році проти федеральних сил і якого знищили свої ж, тому що у нього був дуже довгий язик", - сказав Бастрикін у середу в Москві на науково-практичній конференції у Клубі воєначальників РФ у Військовій академії Генштабу Збройних сил Росії.

"Він (Музичко) тоді в Чечні заявив своїм соратникам, що "якщо ми переможемо в Чечні, то ми і Україну візьмемо в свої руки", - сказав глава СКР.

Олександр Музичко (відомий також як Сашко Білий) був убитий під час спецоперації МВС України навесні 2014 року.

Нагадаємо, у Росії Арсеній Яценюк проходить як учасник чеченської війни у справі проти українських політв'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Зазначимо, заяви Бастрикіна про участь Арсенія Яценюка у чеченській війні в Україні сприйняли як жарт