На Херсонщині знову хотіли підірвати опору подачі електрики в Крим

У МВС повідомили, що 20 жовтня на Херсонщині була ще одна спроба підірвати опору лінії електропередач до Криму – поблизу селища Новий Гай, біля пункту пропуску "Чаплинка"

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Тиждень.ua.

Зазначається, що на момент прибуття правоохоронців одна з опор була пошкоджена невідомим вибуховим пристроєм, до іншої була прикріплена протитанкова міна.

"Під час огляду електроопори експерти-вибухотехніки виявили противотанкову міну до якої був прикріплений додатковий детонатор у вигляді тротилової шашки вагою приблизно 400 грамів, з мінним універсальним підривачем (МУВ 2)", – уточнили в МВС.

Правоохоронці вирішили відключити лінію електропередач та розмінувати міну на місці, щоб забезпечити цілісність електроопори. Роботу лінії електромережі відновили..

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.194-1 Кримінального кодексу України "Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Слідство триває.

Нагадаємо, 20 жовтня біля Чонгара (Херсонська область) невідомі підірвали дві електроопори лінії Мелітополь-Джанкой, через які здійснюється подача електроенергії до Криму. 

Перед тим, 6 жовтня, невідомі пошкодили одну з чотирьох електроопор, які подають електрику в Крим, проте її відремонтували.

Як повідомлялося, кримські татари і активісти 20 вересня о 12:00 розпочали акцію з "продовольчої блокади" Криму, яка полягає в недопущенні вантажного транспорту на півострів.