У Тернополі знайшли тисячі необлікованих бюлетенів

У Тернополі 20 жовтня у видавництві "Терно-граф" виявлено тисячі необлікованих бюлетенів для голосування на місцевих виборах, хоча офіційно усі бюлетені були передані у ТВК ще у п’ятницю, 16 жовтня

Як повідомив із місця події народний депутат, кандидат від "Самопомочі" на посаду мера Тернополя Тарас Пастух, також у друкарні виявили пластини, з яких друкували бюлетені, передає Еспресо.TV з посиланням на Zaxid.net.

"Досі пластини не знищені, як того вимагає виборче законодавство, і не складений відповідний акт", - зазначив Пастух.

За його словами, про те, що протокол про знищення пластин, на яких друкувалися бюлетені, не складений, а самі пластини не знищені повідомив 20 жовтня представник Об’єднання "Самопоміч" у ТВК.

"Ми приїхали на друкарню і зафіксували тисячі чистих бюлетенів. У нашій присутності тільки почались нищитись пластини. А частину з них взагалі довелося шукати по всій друкарні. Тобто від 16 жовтня і до сьогодні ті всі пластини залишалися без контролю територіальної комісії, будь-якого суб’єкту виборчого процесу і ми можемо припустити, що таких бюлетенів було надруковано в два чи три рази більше, ніж необхідно", - наголосив Пастух.

Фото: zaxid.net

У "Самопомочі" припускають: необліковані бюлетені планувалось використати для фальсифікації результатів виборів у Тернополі та області.

Слідча група почала перевірку видавництва, допитала працівників друкарні, було викликано членів ТВК.

У неофіційних коментарях представники виборчої комісії говорять про те, що вибори у Тернополі 25 жовтня можуть не відбутись.

Нагадаємо, всі виборчі бюлетені, надруковані для Закарпатської області, визнали недійсними через помилку в назві партії "Об’єднання Самопоміч".