В податковій розповіли, чому "кошмарять" IT-компанії

Перший заступник голови Фіскальної служби Сергій Білан розповів, чому податкова обшукує IT-компанії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Білана, який прокоментував останні обшуки в компаніях.

"Встановлено, що з метою отримання неправомірної вигоди організатори даних махінацій створили схему до якої залучили велику кількість підприємств, зокрема, так званих "буферних". Проте далі по ланцюгу кошти перераховувались на рахунки підприємств, які мають ознаки фіктивності із підставними директорами, та знімалися готівкою", - написав він.

Білан уточнює, що підприємтсва реального сектору економіки формували фіктивний податковий кредит за рахунок придбання програмного забезпечення за завищеними цінами.

"Це дало змогу сформувати фіктивний податковий кредит на декілька мільйонів гривень. І подібні схеми зустрічаються досить часто. Але таку діяльність ми будемо припиняти", - пише він.

Також Білан скаржиться, що фахівці, які виконують замовлення на розробку програмного продукту від нерезидента, отримують щомісячну заробітну плату у розмірі декількох тисяч доларів США, а офіційно декларують заробітну плату трохи більше мінімального розміру.

Нагадаємо, у вівторок стало відбулися чергові обшуки податкової у IT-компанії в Києві - цього разу у виробника ігор Lucky Labs. За даними джерел, податківці шукали там інформацію про діяльність компанії "Форекс тренд".

 

Проведено обшуки у однієї з IT-компаній, посадові особи якої підозрюються у тому, що під приводом псевдорозміщення на рі...

Posted by Сергій Білан on 20 октября 2015 г.