В Україні стартувала додаткова трьохтурова імунізація проти поліомієліту

Додаткова вакцинація розпочалася одночасно по всій Україні, і відбувається вона тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети

Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я, передає Еспресо.TV із посиланням на УНІАН.

"Для того, щоб подолати поліомієліт, усі діти віком від 2 місяців до 6 років у двох турах мають бути вакциновані від поліомієліту оральною поліовакциною (ОПВ). У третьому турі будуть вакцинуватися діти від 2 місяців до 10 років", - йдеться у повідомленні.

В прес-службі зазначили, що діти, які не отримали жодного щеплення проти поліомієліту, отримують перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) та в подальшому не менше ніж через 2 тижні – щеплення живою, оральною вакциною (ОПВ) в рамках додаткової імунізації.

Читайте також: Вакцина проти поліомієліту в повному обсязі вже знаходиться в Україні.

Тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, починаючи від 20 жовтня 2015 року, наступних двох раундів - 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

За словами головного дитячого імунолога м.Києва Федора Лапія, імунізація проходить у кожній дитячій поліклініці, оскільки вакцина вже доставлена в усі області України.

"Вакцина ОПВ має підтверджений профіль якості, безпечності та ефективності. ОПВ вакцина захищає від інфікування поліовірусами будь-якого типу, зупиняє передачу вакциноспорідненого поліовірусу в популяції", - зазначив імунолог.