Жертвами тайфуну на Філіппінах стали вже 47 людей

Число жертв тайфуну на півночі Філіппін зросла до 47 людей

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Люди загинули в результаті викликаних тайфуном повеней, а також зсувів і падіння дерев. Декілька осіб вважаються зниклими безвісти.

За попередніми оцінками уряду Філіппін, збиток, нанесений тайфуном сільському господарству та інфраструктурі, оцінюється приблизно в $115 млн.

Тайфун Koppu ("Чаша", місцева назва - Lando) обрушився на північну частину Філіппін у вихідні, викликавши повені та зсуви. Десятки тисяч людей були змушені залишити свої будинки. У п'ятницю в країні був оголошений найвищий "червоний" рівень штормового попередження.

Щороку в сезон дощів з червня по грудень на Філіппінах вирує близько 20 тайфунів, однак найкатастрофічнішим за всю історію країни став супертайфун "Йоланда" (за міжнародною класифікацією - "Хайянь"), що пройшов наприкінці 2013 року через центральну частину Філіппін.

Число філіппінців, загиблих або зниклих безвісти в результаті стихії, перевищило 8 тисяч, супертайфун повністю знищив або частково пошкодив 1,1 мільйона будинків, позбавивши житла 4 мільйони осіб.

Нагадаємо, у понеділок на найбільшому у Філіппінському архіпелазі острові Лусон стався землетрус.