Активісти УКРОПу в Києві виявили скуповування голосів партією "Єдність"

На виборчому окрузі №83 у Подільському районі Києва виявлено скупку голосів виборців. Від імені кандидата у депутати Київради від політичної партії "Єдність" Оксани Гармати місцевим жителям роздавали гроші

Про це повідомив член політради "Українського об’єднання патріотів – УКРОП" та керівник Київської міської організації партії  Дмитро Сіманський.

"Наші активісти зафіксували факт скуповування голосів кандидатом від партії "Єдність". Партія не нова, і, вочевидь, не встигла змінити методи політичної боротьби, тому діє за старою схемою прямого підкупу виборців", – заявив Дмитро Сіманський.

На виклик активістів УКРОПу за адресою вулиця Галицька, 13, прибула поліція, яка зафіксувала правопорушення. Скуповування голосів відбувалося у відділенні Київської організації інвалідів "Соти", на одному поверсі з приймальнею кандидата Оксани Гармати.

Як розповіли свідки, у місцях роздачі агітаційної продукції кандидатки від партії "Єдність" Оксани Гармати, формувалися списки виборців, які направлялися до відділення організації інвалідів. Керівник організації – Людмила Титаренко – пропонувала мешканцям району підписати угоду про надання послуг у якості спостерігача на виборах, де зазначалися паспортні дані. За підписання такого договору виборці отримували по 250 гривень.

Однак Людмила Титаренко не змогла показати представникам правоохоронних органів документів, які б підтверджували, що організація "Соти" має право вести спостереження за виборами. А пізніше Л. Титаренко й геть змінила твердження про  залучення спостерігачів на вибори на версію про проведення соцопитування.

Партія УКРОП закликає усі політичні сили дотримуватися норм законодавства і нагадує учасникам політичного процесу про кримінальну відповідальність за порушення.