Через російські авіаудари 35 тисяч сирійців стали біженцями, - Пентагон

Численні російські авіаудари в Сирії, які прийшлися, головним чином, на кілька населених пунктів, змусили близько 35 тисяч мирних жителів лишити свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами, що лише поглиблює кризу в країні

Про це заявив у середу представник Пентагону полковник Стів Воррен, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"За нашими оцінками, вони (росіяни. - Ред.) здійснили близько 140 ударів, які були зосереджені в районі міст Хама, Хомс та Латакія. Зауважимо, що, за повідомленнями з відкритих джерел, ці удари змусили залишити домівки близько 7 тис. сімей, тобто 35 тис. людей", - зазначив представник оборонного відомства США.

Він підкреслив, що більшість біженців перемістилася в райони, де гуманітарна підтримка вже не витримує такого напливу.

"Ми продовжуємо вважати, що стратегія Росії в Сирії є контрпродуктивною і такою, що веде до загострення нестабільності в країні", - наголосив Воррен.

При цьому, продовжив він, російські сили використовували касетні бомби, зокрема в містах Хама та Ідліб.

"Атаки з використанням подібної невибіркової зброї тільки викликають непотрібні страждання", - зауважив Воррен.

Представник Пентагону нагадав, що багато лідерів іноземних держав, включаючи Туреччину, Велику Британію, Францію, Німеччину та країни Перської затоки, закликали Росію припинити атаки та шукати політичне вирішення конфлікту в Сирії.

Нагадаємо, за інформацією Сирійської обсерваторії з прав людини, щонайменше 13 людей було вбито під час авіаудару російських літаків, який вразив польовий госпіталь на північному заході Сирії у провінції Ідліб.