Компанія Nextbit почала продаж смартфонів, у яких "ніколи не закінчується пам'ять"

Компанія Nextbit почала приймати попередні замовлення на смартфон Robin, у якого завдяки інтелектуальній "хмарній" технології, за словами розробників, "ніколи не закінчується вільне місце"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Engadget.

Пристрій, що працює на базі модифікованої версії Android, стирає межу між вбудованою пам'яттю і хмарним сховищем. Смартфон постійно стежить за тим, які файли відкриваються занадто рідко, і автоматично вивантажує їх на віддалені сервера.

Такі документи і додатки продовжують відображатися на смартфоні сірими іконками, але тут же закачуються назад при спробі їх відкрити. При бажанні видалення окремих файлів телефону можна заборонити.

Таким чином вбудована пам'ять на 32 Гб у Robin за словами розробників, ніколи не заповниться вщерть. Разом зі смартфоном безкоштовно пропонується 100 ГБ в мережевому сховищі, проте його обсяг можна збільшити. Крім того, розробники обіцяють додати в Robin і інші "хмарні" функції крім зберігання даних.

Фото engadget.com

У вересні Robin успішно отримав фінансування на Kickstarter, зібравши понад 1,3 мільйона доларів при необхідному мінімумі в 500 000. Ті, хто пожертвували гроші на проект, отримають його за ціною 299 доларів, а з 22 жовтня його можна на звичайних умовах за попередньою платою замовити 399 доларів. У Nextbit обіцяють розпочати доставку перших готових пристроїв вже в лютому 2016 року.

Крім головної функції, ЗМІ зазначають ще й мінімалістичний зовнішній вигляд пристрою. 5,2-дюймовий смартфон з екраном роздільною здатністю 1080p, 13-мегапіксельною камерою, сканером відбитків і портом USB-С, розроблений колишнім дизайнером HTC Скоттом Кройлом.