На Донеччині затримали рецидивіста-бойовика

Неодноразово судимого бойовика так званої "ДНР" затримали в селі Катеринівка

Про це повідомляє прес-служба Мар'їнського РВ ГУМВС України в Донецькій області, передає Еспресо.TV.

"У ході перевірки оперативної інформації співробітниками карного розшуку Мар'їнського райвідділу міліції і бійці зведеного загону ГУМВС України в Донецькій області затримано 42-річного місцевого жителя, уродженця м. Харцизька", - говористя в повідомленні.

Безробітний, раніше неодноразово засуджений за ч. 3 ст. 185 (крадіжка з проникненням) та ст. 289 (угон), в 2014 році чоловік, кинувши дружину і двох маленьких дітей, вступив до лав збройних бандформувань.

Встановлено, що з серпня по грудень минулого року зловмисник здійснював незаконні перевірки транспорту і громадян на блокпосту в п. Калініно р. Макіївки, а після полягав в одному з підрозділів так званої "армії ДНР".

У грудні 2014 року бойовик повернувся до дружини і дітей, пояснивши, що знаходився в Донецьку на заробітках.

Повідомляється, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Донецькій області СБУ затримала бойовика, який захоплював Слов'янськ під керівництвом терориста Стрєлкова-Гіркіна.