ОБСЄ повідомляє про стрілянину на окупованому Донбасі. Один терорист вбитий

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 28 вибухів і дві автоматні черги на спостережному пункті в районі залізничної станції, підконтрольній "ДНР", в 6 кілометрах від Донецька

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на звіт місії.

"Офіцери Збройних сил України та Збройних сил Російської Федерації у СЦКК розповіли СММ, що даний інцидент - це перестрілка з великокаліберних кулеметів між військовою базою у підконтрольному уряду селища Опитне (12 км на північний захід від Донецька) і підконтрольним "ДНР" Донецьким аеропортом (8 км на північний захід від Донецька)", - йдеться у звіті.

Пізніше представник російських Збройних сил повідомив спостерігачам, що в результаті перестрілки один терорист "ДНР" був убитий, а інший поранений.

ОБСЄ вирішили, що не можуть поїхати до місця інциденту з міркувань безпеки, але через двадцять хвилин до них прибули дві машини бойовиків "ДНР", в одній з яких вони привезли тіло молодика, нібито загиблого під час перестрілки.

"Ще через деякий час прибули дві інші машини з представниками так званої армії "ДНР", один з яких виявив вербальну агресію стосовно спостерігачів", - зазначається у звіті.

В цілому обстановка в Донецькому регіоні залишається спокійною, наголошується в звіті ОБСЄ.