Нападник з шаблею вбив двох людей у шведській школі

Кількість постраждалих від нападу чоловіка з холодною зброєю збільшилась, один з учнів помер у лікарні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Svenska Dagbladet.

Наразі не зовсім зрозуміло, з якою саме зброєю був нападник. Частина свідків говорить про шаблю, інша про ніж. Один з поліцейських казав, що в нападника був не один вид зброї, а кілька.

Нагадаємо, чоловік у масці скоїв напад на школу в шведському місті у Тролльхеттан. Учитель загинув на місці. Один з учнів отримав тяжкі поранення і помер у лікарні. Ще троє учнів поранені і також в лікарні.

Нападника підстрелили поліцейські біля шкільного кафе. В чоловіка влучили дві кулі, він в лікарні. Поліція його особу вже встановила, але ім'я не називає. Відомо лише, що чоловіку 21 рік і він жив Тролльхеттані.

Один зі студентів розповів, що зустрів нападника в коридорі. На ньому була маска, схожа на ті, які готують на Хеловін. В руках він тримав ножа, та всі подумали, що то жарт і навіть хотіли з ним сфотографуватися. В цей момент вийшов вчитель і попросив чоловіка піти, бо він лякає дітей. У відповідь той кинувся на вчителя і зарізав його.

Нагадаємо, 10 серпня у відділі посуду магазину IKEA в шведському місті Вестерос чоловік з ножем зарізав двох покупців - мати та її сина. Убивцею виявився 36-річний біженець з Еритреї.