Порошенко підписав закон про соцгарантії офіцерам-призовникам

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 683-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Адміністрації Президента.

Прес-служба зазначає, що документом, який був прийнятий Верховною Радою 15 вересня, встановлюються гарантії соціального захисту військовослужбовців військової служби за призовом осіб офіцерського складу.

"На зазначених осіб поширюються такі ж гарантії соціального захисту, які передбачені для військовослужбовців інших видів військової служби. Таким чином врегульовано питання забезпечення осіб офіцерського складу, які проходять військову службу за призовом, пільгами і гарантіями, визначеними Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що призов на військову службу офіцерів, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу і яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу, було проведено відповідно до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" та Указу президента від 1 травня 2014 року № 447.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей" (щодо гарантій соціального захисту за призовом осіб офіцерського складу)".