Путін заявив, що Ющенко незаконно прийшов до влади

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що третій президент України Віктор Ющенко прийшов до влади незаконно

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українські новини".

"Ющенко як прийшов до влади? В результаті третього туру голосування, який не передбачений в Конституції України. Активно це було підтримано західними країнами", - сказав Путін на Міжнародному дискусійному клубі "Валдай" в Сочі.

"Один раз зробили це, а потім ще раз у грубій формі повторили під час державного перевороту в Україні зовсім недавно", - додав він.

Президент Росії переконує, що позиція РФ полягає не в тому, щоб боротися з вибором українського народу. Росія приймає будь-який вибір. За його словами, Україна - це дійсно братська країна РФ, братній народ, і він взагалі не робить різниці між росіянами і українцями. "Але ми проти такої форми зміни влади. Вона погана взагалі, де б це не було у світі, а на пострадянському просторі неприйнятна абсолютно. Треба прямо сказати, що у багатьох республік колишнього Радянського союзу немає ще традицій державності, не склалася стійка політична система. Треба дуже дбайливо ставитися до того, що є", - додав Путін.

Глава Росії зауважив, що РФ не була проти роботи з людьми, які навіть в результаті неконституційного третього туру прийшли до влади свого часу - пан Ющенко, Тимошенко. "Так, сперечалися, іноді жорстко сперечалися з економічних питань, але співпрацювали", - додав він.

"Але як прийняти державні перевороти? Ви нам тут Ірак влаштуєте і Лівію влаштуєте!" – наголосив президент Росії.

Раніше повідомлялося, що на відкриття Валдайського форуму російський президент приїхав на новій моделі "Лади".