США обманювали весь світ щодо ядерної загрози Ірану, - Путін

Президент Росії Володимир Путін упевнений, що США обманювали Росію і весь світ, кажучи про ядерну загрозу Ірану

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Днями проведені перші випробування ПРО (Протиракетної оборони, - ред.)) США в Європі. Що це означає? Це означає, що ми, коли сперечалися з нашими американськими партнерами, мали рацію. Нас та й увесь світ намагалися в черговий раз ввести в оману, а сказати зовсім просто - обманювали ", - заявив Путін на засіданні Міжнародного дискусійного клубу" Валдай ".

На думку Путіна, "справа не в гіпотетичній ядерній загрозі, якою і не було ніколи, справа в спробі зруйнувати стратегічний баланс, змінити співвідношення сил на свою користь таким чином, щоб не просто домінувати, а мати можливість диктувати свою волю всім - і своїм геополітичним конкурентам, та й, думаю, своїм союзникам".

"Це надзвичайно небезпечний сценарій розвитку подій, шкідливий для всіх, включаючи, на мій погляд, самі Сполучені Штати", - заявив російський лідер.

Путін зазначив, що під приводом ядерної загрози Ірану "зруйнована фундаментальна основа сучасної міжнародної безпеки - Договір про обмеження протиракетної оборони".

"США в односторонньому порядку з нього вийшли. Сьогодні іранська ядерна проблема вирішена - ніякої загрози з боку Ірану не було, як ми говорили, і немає", - висловив думку президент Росії.

На його погляд, "причина, яка начебто спонукала американських партнерів будувати систему протиракетної оборони зникла, і ми могли б очікувати, що і робота над розвитком ПРО США припиниться".

Проте, як зазначив Путін, ця  робота досі триває.