США вимагають звільнення Савченко та інших заручників, яких утримує Росія

Америка засуджує подальше ув'язнення Надії Савченко, Олександра Кольченка й Олега Сенцова та вимагаює звільнення всіх українських заручників, яких російська сторона продовжує незаконно утримувати

Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні посол США Даніель Байєр, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ми не забули ні про них, ні про жодного іншого українського заручника, затриманого на підставі необгрунтованих звинувачень з боку Росії. Ми також глибоко стурбовані зловживанням судової системи Росії", - заявив представник США.

Байєр наголосив, що Сполучені Штати глибоко занепокоєні серйозними підозрами щодо жорстокого поводження та проявів насильства проти українських полонених у Росії.

За його словами, Росія "повинна негайно зняти безпідставні звинувачення й вироки проти Савченко та всіх інших українських заручників, яких вона утримує, та звільнити їх".

"Продовження утримання українських заручників прямо суперечить зобов'язанням Росії, визначеним у Мінському пакеті заходів в лютому", - наголосив американський дипломат.

Раніше повідомлялося, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про неприпустимість зловживання такою мірою запобіжного заходу, як утримання Савченко під вартою.