Терористи активно ведуть розвідку й мінують місцевість на Донбасі

Незаконні збройні формування активізували розвідку й мінування місцевості в зоні АТО

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Бойовики активно реалізують розвідувальні заходи (у т. ч. з використанням ДРГ), здійснюють мінування місцевості, активно ведуться перегрупування сил і засобів російсько-терористичних військ, інженерне обладнання позицій, накопичення предметів матеріально-технічного постачання", - зазначив Тимчук.

Він наголосив, що одночасно тривають збройні провокації з боку бойовиків з метою спровокувати українські війська на вогонь у відповідь.

"Присутність у безлічі випадків подібних провокацій на позиціях терористів представників російських і місцевих (підконтрольних терористам) ЗМІ, які покликані фіксувати вогонь у відповідь сил АТО в разі його відкриття, дозволяє стверджувати, що подібні провокації плануються і санкціонуються командуванням російсько-терористичних військ (тобто мова не йде про "випадковий" обстріл або обстріл з боку "непідконтрольних керівництву ЛНР/ДНР бандформувань"), - підкреслив Тимчук.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційний спротив", протягом двох останніх діб бойовики на Донбасі активно зображували відведення військової техніки на ділянці навпроти сектора "С" - в районі Дебальцевого.