Турчинов пояснив, навіщо Путін вкинув ще грошей в російську армію

Наміри Росії збільшити свій військовий бюджет ще більш ніж на $4 млрд є свідченням того, що керівництво Росії не збирається припиняти свою політику військової ескалації та зовнішньої агресії

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу РНБО.

За його словами, збільшення на тлі економічної кризи та зубожіння населення Росії військового бюджету РФ до $48 млрд означає, "що Путін продовжує перетворювати РФ на глобальну військову загрозу".

"Росія визначена головною військовою загрозою не тільки в Стратегії національної безпеки і у Військовій доктрині України, аналогічної позиції дотримуються і наші стратегічні партнери", - сказав він, додавши, що у пріоритетах Національної військової стратегії США, яка була ухвалена нещодавно, агресивна політика РФ посіла перше місце серед загроз, випередивши потенційну небезпеку з боку міжнародного тероризму та таких країн, як Іран і Північна Корея.

Секретар РНБО наголосив, що, враховуючи активне нарощування військового потенціалу Росії, в бюджеті України на наступний рік "попри всі труднощі, не повинні зменшуватись видатки на сектор безпеки і оборони".

"Наше завдання - бути готовими дати відсіч агресору і звільнити захоплені території, а тому ми зобов'язані забезпечити армію найсучаснішими озброєнням та технікою, а наших військових - гідною зарплатнею", - зазначив він.

Турчинов також повідомив, що одразу після визначення Кабінетом міністрів остаточних параметрів бюджету, РНБО затвердить оборонний бюджет та державне оборонне замовлення.

Нагадаємо, витрати на оборону в російському бюджеті на наступний рік збільшені на 258,9 млрд рублів ($4,14 млрд) і в підсумку перевищать 3 трлн рублів ($48,26 млрд).