У ГПУ пояснили, чому беркутівець-учасник розгону Майдану досі служить у МВС

Апеляційний суд на прохання керівництва київської міліції дозволив скандальному беркутівцю Євгену Антонову, який брав участь у силовому розгоні Євромайдана 30 листопада 2013 року, приступити до роботи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на заяву управління спеціальних розслідувань ГПУ в Facebook.

У відомстві стверджують, що ними до суду були направлені обвинувальні акти стосовно, зокрема, Євгена Антонова. Й у січні його було відсторонено на два місяці від займаної посади.

Також до нього застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із обов’язком утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, тобто із його підлеглими працівниками, більшість із яких є свідками. Однак апеляційним судом застосовано домашній арешт із забороною залишати місце проживання у період часу з 20 до 7 год.

Згодом слідчим подавалося клопотання про продовження строку відсторонення.

"Проте слідчий суддя, не взявши до уваги фактичні обставини кримінального провадження та обов’язок підозрюваного утримуватися від спілкування зі свідками, безпідставно відмовив у його задоволенні, тобто дозволив приступити до роботи, яку неможливо виконувати без спілкування з підлеглими. Під час розгляду апеляційної скарги ‪‎ГПУ керівництво київської міліції несподівано звернулося до суду із проханням залишити в силі рішення слідчого судді та поновити Антонова на посаді ", - йдеться в повідомленні ГПУ.

На теперішній час судовий розгляд у кримінальному провадженні стосовно Антонова триває.

У відомстві зазначили також, що цей приклад залишення на посаді беркутівця, який був причетний до подій на ‪Майдані, є непоодиноким.

Тому наразі питання громадськості: чому Євген ‪‎Антонов досі у лавах міліції "залишається риторичним", підсумували у ГПУ.