У кінотеатрі "Ліра" починається цикл "Микола Бажан і кіно"

Сьогодні, 22 жовтня, у київському кінотеатрі "Ліра" стартує цикл показів "Микола Бажан і кіно", і першою стрічкою стане "Право на жінку" Олексія Каплера

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Головна героїня психологічної драми "Право на жінку" (1930) йде від чоловіка, який не дозволяє їй вчитися. Вона забирає з собою дитину і поступає до медінституту. Дитина захворює і вмирає, але навіть це потрясіння не в силах повернути жінку до колишнього життя: вона продовжує навчання в інституті і стає хірургом.

Над скриптом до картини Микола Бажан працював разом із режисером, для якого це був повнометражний дебют. Певний час стрічка була заборонена.

Перед показом відбудеться коротка лекція про створення та долю цього фільму, а також про те, коли і за яких обставин познайомилися сценаристи.

Початок сеансу о 19:00.

Цикл "Микола Бажан і кіно" підготовлено Київським літературно-меморіальним музеєм-квартирою Бажана спільно з національним центром Довженка.

Відкрився проект на початку місяця лекцією та екскурсією музеєм-квартирою поета. Після фільму, показаного в рамках циклу, у кінотеатрі "Ліра" демонструватиметься ще дві стрічки, зняті за сценаріями поета, "Алім" (реж. Георгій Тасін, 1926) та "Квартали передмістя" (реж. Григорій Гричер-Чериковер, 1930). Про дати їх показів буде оголошено пізніше.