У Маріуполі передрукують 12 тисяч бюлетенів

Маріупольська міська територіальна виборча комісія (ТВК) прийняла рішення передрукувати 12 тисяч бюлетенів, у яких було виявлено помилки

Про це в четвер, 22 жовтня, повідомили в Донецькій обласній організації ВГО "Комітет виборців України" із посиланням на свого спостерігача, який проводить громадське спостереження за місцевими виборами у рамках загальнонаціональної кампанії Цивільної мережі ОПОРА, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні Маріупольська міська ТВК прийняла рішення передрукувати 12 тисяч бюлетенів, в яких було виявлено помилки, - у бюлетені не були внесені кандидати від політичних партій "Наш край" і "Молодь до влади", - сказано в повідомленні.

За словами спостерігача, більшість членів комісії поїхали в друкарню газети "Приазовский рабочий", де вони планують стежити за процесом знищення зіпсованих бюлетенів. Інші члени комісії і деякі кандидати в депутати, які зібралися в залі засідань комісії, вигнали всіх з приміщення, мотивуючи це тим, що оскільки це не є засіданням комісії, то журналісти і спостерігачі не можуть бути присутніми. Наступне засідання комісії заплановане на п'ятницю, 23 жовтня.

У КВУ пояснили, що в частині 3 статті 75 Закону України "Про місцеві вибори" зазначається, що "технічні відходи, поліграфічний брак, виборчі бюлетені, в яких за рішенням територіальної виборчої комісії виявлено помилки, а також друкарські форми знищуються поліграфічним підприємством в порядку і в терміни, визначені умовами договору про виготовлення виборчих бюлетенів, про що складається акт у двох примірниках".

Нагадаэмо, що Голова ЦВК вважає безвідповідальними заяви про необхідність скасувати або перенести вибори в Маріуполі"ЦВК робитиме все, щоб голосування там 25 жовтня відбулося", - підсумував він.