У Нігерії бойовики "Боко Харам" убили 20 солдатів

Двадцять військовослужбовців армії Нігерії загинули в результаті нападу бойовиків "Боко Харам" у штаті Борно на півночі країни

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Як повідомляють очевидці події, бойовики терористичного угруповання "Боко Харам", які намагалися втекти від підрозділів армії Нігерії, що проводили антитерористичну операцію, відкрили вогонь по чотирьох автомобілях військовослужбовців у населеному пункті Жингалта в 70 кілометрах від міста Майдугурі, столиці штату Борно, в результаті чого загинули 20 осіб.

Збройні сили Нігерії та ополчення під час спільної операції ліквідували щонайменше 150 бойовиків терористичного угрупування "Боко Харам" і врятували 36 жінок і дітей з полону екстремістів.

Зіткнення ЗС і ополчення з бойовиками сталися на північному сході країни, в районах Мадагалі та Гвоза, в ніч на середу. На ці райони, згідно з даними розвідки, терористи планували здійснити напад.

У Нігерії активно діє радикальне ісламістське угруповання "Боко Харам", члени якого виступають проти західної моделі освіти і добиваються введення шаріату по всій країні. Угрупування стоїть за більшістю терактів, які регулярно відбуваються в цій західноафриканській державі.