У Слов’янську затримали терориста-окупанта "Діда"

Правоохоронці затримали жителя Слов'янська, який брав активну участь у незаконному збройному формуванні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУМВС в Донецькій області.

Правоохоронці затримали місцевого жителя 1964 року народження з позивними "Дід", що входив до складу збройного бандформування під час окупації міста в 2014 році.

"Встановлено, що у квітні минулого року чоловік був завербований бойовиком з позивним "Тракторист". У період з квітня по липень 2014 року затриманий чергував на блокпосту біля будівлі СБУ, за що йому обіцяли добре заплатити", - йдеться в повідомленні.

В його обов’язки входило чергувати на блокпосту зі зброєю, здійснювати незаконний огляд транспорту і громадян, а також виявляти проукраїнськи налаштованих жителів і охороняти будівлю СБУ.

Після звільнення міста від окупації терористичних сил він разом з бойовиками переїхав у Донецьк, де продовжив свою "службу" в незаконних збройних формуваннях. Потім поїхав до РФ на рік, коли гроші закінчилися, повернувся додому. Підозрюваний дуже ретельно конспірувався.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності" ККУ.

У його будинку були заховані боєприпаси та обмундирування. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото: МВС