У США вигадали вічний ліхтарик, який працює тільки від тепла рук

Винахідник Росс Журавський із Нью-Йорка придумав ліхтарик під назвою Lumen, що працює від дотику. Пристрій не потребує батарейок, що робить його "вічним" і екологічним

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AIN.ua.

У Lumen вбудована панель, яка перетворює тепло людського тіла на електричний струм.

На Kickstarter ліхтарик Lumen встиг зібрати $54 500 від майже 1000 інвесторів, у той час як необхідна сума становила лише $5000. Варто врахувати, що кампанія по збору коштів триватиме ще 23 дня.

Пристрій обладнаний термоелектричним елементом, а струм генерується за рахунок різниці температур. Навіть невеликої різниці достатньо, щоб пристрій згенерувало енергію, необхідну для роботи одного світлодіода. При температурі пальця 36,6 °С, а повітря 28 °С, Lumen здатний виробити струм силою 15 мА і напругою 3 вольта.

"Коли різниця велика, надлишкова енергія акумулюється в конденсаторі. Цієї енергії достатньо для живлення 5-міліметрового світлодіода з потужністю світлового потоку 3000 mCd", - пояснив інженер.

Габарити ліхтарика 4х1х8 см, а вага залежить від корпусу: алюмінієвий - 35 г, а титановий - 45 г. Ціна алюмінієвого Lumen становить $35, а титанового - $45, також за додаткових $15 можна придбати тритієву колбу, яка допоможе завжди знаходити ліхтарик у темряві.