Влада "кинула" українських чемпіонів на стипендії

Відповідно до указу президента України № 599/2015 президентські стипендії не отримає низка титулованих наших спротсменів, які стали чемпіонами і призерами чемпіонатів світу в 2014 році

Зокрема, стипендію не призначили чемпіонам світу-2014 борчині Юлії Ткач та гімнасту Олегу Верняєву, повідомляє Еспресо.TV.

Також борець-класик Жан Беленюк та шпажистка Яна Шемякіна, які минулого року були бронзовими призерами першостей планети, віце-чемпіон світу-2014 з гімнастики Ігор Радівілов теж за свої минулорічні досягнення нічого не отримають.

Проте цих спортсменів згадали в спиках стипендіатів цього року.

"ШОК!!!! Це можливо лише в нашій державі!!! Нарешті підписали указ про призначення президентських стипендій... І виявляється, що результати Чемпіонату Світу 2014 року просто АНУЛЮВАЛИСЬ!!! Чомусь за 1 місце на чемпіонаті світу ні я,ні мій тренер не отримуєм стипендії ( по 12 тис.грн. на 2 роки), а за 3 місце на чемпіонаті світу 2015 року отримуєм (по 7 тис. на 1 рік)!!!!! Виходить, стабільний результат нашій державі не потрібен!!!!! Чому низка спорсменів, які показали результат 2014 році, є в наказі президента, а інші ні!!!!! ШАНОВНИЙ ПАНЕ МІНІСТРЕ, можливо Ви мені поясните, чому Ви за 2014 рік отримали зарплату для того, щоб годувати свою сім'ю, а я ні???!!! ШАНОВНІ, ВИ вбиваєте у нас патріотів і віру в Україну!!!! Мені здається, що вам самим скоро прийдеться іти на борціські килими, брати штанги, іти на гімнастичні снаряди, брати в руки весла, пістолети, луки... і виступати на чемпіонатах світу чи Олімпійських Іграх...у Вас просто не залишиться гідних спорсменів!!!!! ніхто не просить чужого, віддайте лише те, що ми заробили!!! Не дуріть своїх же спортсменів!!!!" - написала у Facebook Юлія Ткач.