За час російської операції в Сирії розбомбили вже три лікарні

За словами лікарів та правозахисників, після втручання Росії до війни в Сирії бойові літаки тричі обстріляли лікарні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Остання атака була у вівторок в місті Сармін провінції Ідліб. У тамтешній лікарні загинуло 12 людей. З них троє – медики. По лікарні нанесли два авіаудари, розповідають лікарі та свідки.

Це була пряма атака і тепер лікарня більше не здатна надавати допомогу, розповів директор лікарні Мохамед Теннарі. За його словами, загинуло 12 людей, а ще 20 були поранені.

За його словами, лікарня вже 10 разів ставала ціллю для авіаударів.

"Я думаю, це були росіяни. Коли по нам вціляли раніше, це відрізнялося від того, що маємо зараз", - сказав Теннарі.

"Весь світ має обурюватись так само, як він обурювався з приводу того, що сталося в Афганістані (два тижні тому американський літак завдав авіаулару по лікарні в місті Кундуз, загинуло 22 людини. – Ред.). Їхнє обурення має бути спрямоване не лише на Башара, який веде себе з нами не по-людськи, а й на росіян, які так само погані, але більш точні у націлюванні", - сказав сирійський представник міжнародної організації Medical Relief Халед Алміладжі.

Ще дві лікарні були розбомблені в провінції Алеппо, розповів голова Союзу сирійський організацій медичної допомоги Зедун аль-Зубі.

"За останні три-чотири тижні авіаудари стали дуже точними, ретельними та інтенсивними. За чотири тижні ситуація стала дійсно жахливою, кількість переміщених людей сильно зросла і це ми говоримо про людей, які звикли до війни", - цитує аль-Зубі газета.